Ole tele ole alava ole uaea

Aperila 17, 2023

dtyrfg

O le tele o kamupani uaea i aso nei o loʻo faʻamaualuga e uiga i le tele o fiber nai lo le faʻamalosi i totonu o latou fale i fafo, ma e tusa ai ma suʻesuʻega talu ai nei mai Omdia, o na fuainumera e faʻamoemoe e faʻateleina i le isi sefulu tausaga.

"E fasefulutolu pasene o MSO ua uma ona faʻapipiʻiina le PON i totonu oa latou fesoʻotaʻiga," o le tala lea a Jaimie Lenderman, Principal Analyst and Research Manager i Omdia e aofia ai le Broadband Access Intelligence Service.“E vaelua i le va o le tele ma le laʻititi o loʻo tuʻuina atu.O faʻalapotopotoga faʻapitoa e faʻamoemoe e faʻapipiʻi le PON i le isi 12 i le 24 masina pe sili atu.

O su'esu'ega a le MSO sili ona lata mai a Omdia na fa'atautaia i le va o Fepuari ma Mati o lenei tausaga ma su'esu'e ai kamupani uaea e 60 i itu e 5 i le lalolagi.Amerika i Matu na faia ai le 64% o le suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga.E tusa ma le 76% o i latou na suʻesuʻeina na faʻaaogaina fiber i le fale (FTTH) auaunaga i totonu o le tolu tausaga talu ai.

O le tele o mea taua o loʻo faʻauluina ai le auʻaunaga uaea i le faʻaogaina o le PON, e aofia ai le mauaina o le faʻatauvaʻa (56%), o le mafai ona ofoina atu auaunaga fou pisinisi (46%), mafai ona faʻaopoopoina auaunaga faʻaleleia tupe maua e pei ole laititi maualalo mo taʻaloga (39%), maualalo. tupe alu fa'agaioiga (35%), ma le 32% o tagata tali mai o lo'o fa'aogaina le fiber i fa'aaliga lanu meamata.

Ae ui i lea, o loʻo feagai foi MSO ma faʻalavelave eseese e faʻagesegese ai le latou savaliga i le fiber, e aofia ai tupe faʻaalu pe a faʻatusatusa i faʻaleleia faigofie o laau uaea, taimi e maketi ai mo le faʻaleleia o fualaʻau o loʻo i ai nei e faʻapipiʻi ai se fesoʻotaʻiga fibre uma, fesili i le toe faʻafoʻiina o tupe teufaafaigaluega mo fiber, ma fa'afitauli o lo'o a'afia i le femalaga'i o tagata fa'atau o lo'o i ai nei mai le fa'aoso i luga ole PON, e pei ole lola ta'avale ma le fesuia'iina o auaunaga i maila mulimuli.

E ui lava i faʻalavelave eseese o loʻo feagai ma kamupani uaea o loʻo manaʻo e fesuiaʻi, o loʻo vaʻaia e Lenderman se lumanaʻi uma-fiber mo le tele o pisinisi-ma vave vave.

“O le faamoemoe o Omdia e 77% o MSO o le a goto le HFC broadband i totonu o le 10 tausaga,” o le tala lea a Lenderman."Tolu pasene ua uma ona goto le HFC ma 31% o le a faia i le isi lua tausaga."

O lo'o taofi i luga o le fale fa'atosina e talitonu o le DOCSIS 3.1 e "tele le auala," ae toaitiiti i le alamanuia o loʻo vaʻavaʻai i se sui o le DOCSIS 4.0, o se tekinolosi e le o faʻamoemoeina e faʻaaogaina i le 2024.

Mo le a'oa'o atili e uiga i le feso'ota'iga alofa-'ino'ino-alofa a le uaea ma fiber, fa'afofoga i le tala fou a le Fiber for Breakfast podcast.Tusia e:Doug Mohney, Fiber Luma 

Fiberconceptsose gaosi tomai tele oTransceiveroloa, MTP/MPO fofomafofo AOCi luga ole 17years, Fiberconcepts mafai ona ofoina atu oloa uma mo FTTH fesootaiga.Mo nisi fa'amatalaga, fa'amolemole asiasi:www.b2bmtp.com


Taimi meli: Apr-17-2023