E le taofia e le fa'aletonu Telecom M&A ile 2023

Ianuari 9, 2023

wps_doc_0

Na lagona e pei o le 2022 na tumu i talanoaga fefaʻatauaʻiga.Pe o AT&T o lo'o vili ese le WarnerMedia, Lumen Technologies o lo'o afifiina lana ILEC divestitue ma fa'atau atu lana pisinisi EMEA, po'o so'o se numera e foliga mai e le gata o fa'atauga tau feso'ota'iga tuma'oti na lagolagoina, o le tausaga na matua'i pisi.O Nicole Perez, o se paaga i Texas-based loia firm Baker Botts, na ia taʻua le 2023 e sili atu le pisi i tulaga o M&A.

O Baker Botts o loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga faʻatekonolosi, ala o faasalalauga ma fesoʻotaʻiga, sa avea muamua ma sui o AT&T ina ua ia faʻatau atu ana aseta faʻapipiʻi i Brookfield Infrastructure mo le $ 1.1 piliona i le 2018. Perez, o le na auai i le kamupani i le amataga o le 2020 ma galue mai le ofisa o Niu Ioka, o se tasi o le au a le kamupani e silia ma le 200 loia tekinolosi.Na fesoasoani o ia e fai ma sui o le GCI Liberty i le tuufaatasia o le tele-piliona-tala a le kamupani ma le Liberty Broadband i le 2020 ma le Liberty Latina Amerika i le taimi na ia mauaina ai le telefoni feaveai a Telefonica i Costa Rica.

I se faʻatalanoaga ma Fierce, na faʻamalamalamaina ai e Perez le auala na ia faʻamoemoeina ai le suiga o le fanua i le 2023 ma poʻo ai e ono faʻaosoina ma lulu.

Fierce Telecom (FT): Sa i ai ni fefa'ataua'iga telecom M&A ma aseta i le 2022. Na i ai se mea na tu'u mai ia te oe i lenei tausaga mai se va'aiga fa'aletulafono?

Nicole Perez (NP): I le 2022, TMT fefaʻatauaʻiga voluma toe fetuutuunai ina ia sili atu ona faʻatusatusa i tulaga muamua-faʻamaʻi.I le agai i luma, mai se vaaiga faʻatulafonoina, o le pasia o le Bipartisan Infrastructure Law ma le Inflation Reduction Act o le a faʻaosofia ai le tele o fefaʻatauaʻiga telefoni e ui lava i le ono paʻu ma isi faʻalavelave tau tamaoaiga.

I Amerika Latina, lea matou te fautua atu ai foi i le tele o fefaʻatauaiga telecom, o loʻo galulue le au faʻatonu i le faʻamalamalamaina o tulafono mo le faʻaogaina o alaleo e le faʻatagaina, lea e maua ai e le aufaipisinisi le mautinoa.

FT: E i ai ni au valo'aga lautele mo le laufanua M&A ile 2023?O a mea e te manatu o le a sili atu pe itiiti foi M&A i le tausaga a sau?

NP: O loʻo valoia e le au fai pisinisi o le a pa'ū le US i se paʻu i le 2023-pe a tatou le o iai i se paʻu.Fai mai, o le a iai pea le manaʻoga mo fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga ma fesoʻotaʻiga i totonu o le atunuʻu ma atinaʻe numera o se faʻamaoniga o le paʻu, o lea ou te faʻamoemoe o le a vaʻaia e le alamanuia le faʻatupulaia o fefaʻatauaiga i le tausaga fou, faʻatusatusa i le 2022.

O loʻo iai foʻi le tele o avanoa mo le faʻatupulaia o maketi atinaʻe e pei o Latina Amerika ma le Caribbean, lea o loʻo faʻateleina ai kamupani i luga o le telefoni feaveaʻi ma fesoʻotaʻiga lautele.

FT: O e fa'amoemoe e sili atu fefa'ataua'iga ile cable po'o le fiber space?O a mea e fa'aosoina ai nei mea?

NP: I totonu o le US, le Bipartisan Infrastructure Law ma le Inflation Reduction Act, o le a faʻatupuina ai le tele o avanoa faʻatupeina mo atinaʻe telecom.Kamupani ma atina'e fa'apisinisi o le a va'ava'ai avanoa e teu fa'afaigaluega i auaunaga tau feso'ota'iga lautele, e ala i faiga fa'apa'aga a le malo ma le tuma'oti, pisinisi fa'atasi po'o le M&A.

Ona o taʻiala a le National Telecommunications and Information Administration e manaʻomia le faʻamuamua o le fiber pe a mafai, atonu tatou te vaʻai atili i le faʻamamafaina o le fiber deals.

NP: E faʻalagolago i le tele o maketi o loʻo tumau pea, ae ona o le maualuga o le manaʻoga mo fesoʻotaʻiga i le lalolagi atoa, e mafai ona tatou vaʻai i nei ituaiga o fefaʻatauaiga i le 2023. Faatasi ai ma tupe faʻapitoa tumaoti e ave faʻatasi kamupani telefoni, faʻaopoopo faʻatauga o le a avea ma se vaega o le ta'iala e fa'atupuina ai nei kamupani fa'apipi'i ina ia mafai ona alu ese mai i latou i se tupe fa'aalu lelei i ni nai tausaga mulimuli ane pe a mautu le maketi o fa'atauga.

FT: O ai o le a avea ma tagata faatau autu?

NP: O le si'itia o tului ua sili atu ai le taugata o fefa'ataua'iga.O le mea lena ua atili ai ona faigata mo kamupani tumaoti-equity ona maua aseta i tau matagofie, ae matou te faʻamoemoe e faʻaauau pea fefaʻatauaiga tumaoti i lenei avanoa i le tausaga a sau. 

Fuafuaga ma le tele o tupe i le lima o le a manumalo i le tau o le tamaoaiga o loʻo i ai nei a o latou sailia avanoa faʻafaigaluega ma faʻalauteleina a latou maketi i nisi faʻafanua ua matua mo le tuputupu aʻe, e pei o Latina Amerika ma le Caribbean. 

FT: O a fesili fa'aletulafono o lo'o tautau i luga o fefa'ataua'iga M&A telefoni?E mafai ona e faʻamatalaina pe o le a le mea e te faʻamoemoeina o le a iai le siosiomaga faʻatonutonu a le feterale i le 2023? 

NP: O le tele o fa'afitauli fa'aletulafono e a'afia ai M&A o le a feso'ota'i ma le fa'ateleina o su'esu'ega fa'atauva'a, ae o le fa'aletonu o maketi e fa'aosofia ai le fa'amama ese o aseta e le o ni autu, o lea e le o se papupuni taua i fefa'atauaiga. 

E le gata i lea, a itiiti mai i le US, e mafai ona tatou vaʻaia ni aʻafiaga lelei e afua mai i le Bipartisan Infrastructure Law ma le Inflation Reduction Act, lea o le a faʻatupuina ai le tele o avanoa teufaafaigaluega mo aseta telecom.

FT: E iai ni manatu mulimuli po'o ni fa'amatalaga? 

NP: A mautu le maketi o oloa, o le a tatou vaaia le tele o kamupani telefoni o loʻo ave faʻapitoa e amata ona toe lisi. 

Kiliki iinei e faitau ai lenei tala ile Fierce Telecom

Fiberconcepts ose fa'apolofesa fa'apolofesa o oloa Transceiver, MTP/MPO solutions ma AOC solutions i luga ole 17years, Fiberconcepts e mafai ona ofoina atu oloa uma mo feso'ota'iga FTTH.Mo nisi fa'amatalaga, fa'amolemole asiasi:www.b2bmtp.com


Taimi meli: Ian-09-2023